Waarom onderneem ik eigenlijk? CoronaBlog #1

Branding bureau

Actueel

Waarom onderneem ik eigenlijk? CoronaBlog #1

Dat het coronavirus voor moeilijke tijden gaat zorgen is voor iedereen wel duidelijk. Het lijkt er nog niet op dat we het ‘normale leven’ zeer binnenkort weer gaan oppakken. Voor veel ondernemers is het een aanhoudende nachtmerrie. Maar ten tijde van crisis doen zich ook veel kansen voor, het is essentieel dat hier zoveel mogelijk op wordt geanticipeerd. Hieronder leest u over de kansen die het coronavirus biedt aan ondernemers en bedrijven.

Even terug naar de basis

Het coronavirus biedt jou als ondernemer de kans om terug te gaan naar de basis. De markt staat voor een groot gedeelte stil, en dit biedt jou de kans om je onderneming eens goed te analyseren. Waarom was je ook alweer begonnen als ondernemer en waarom past dit bedrijf bij die visie? Waar sta je voor als bedrijf en wat wil je dat klanten over je bedrijf zeggen.

Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen wanneer om een heldere visie voor je bedrijf te creëren en vooral te behouden. Zet je persoonlijke waarden en bedrijfswaarden op papier en wees daarbij kritisch. Het model dat wij hier zelf voor gebruik is de Golden Circle van Simon Sinek. Dit model helpt je bij het verhelderen van je bedrijfsvisie. Door je denkwijze te veranderen werk je vanuit de kern (visie) langzaam naar buiten. Op deze manier wordt een visie vertaald naar handelingen en producten.

Als voorbeeld van een ingevulde Golden Circle gebruiken wij onze eigen bedrijfsvisie.

Why: Wij hebben een passie voor ontwikkeling en verbetering. Ontwikkeling geeft ons energie en vormt de basis van onze onderneming.

How: Ons aanbod zorgt ervoor dat bedrijven vanuit een heldere visie doorgroeien en ontwikkelen.

What: Door middel van branding, strategie en webdesign transformeren wij bedrijven naar sterke merken.

Kort samengevat

Kortom, weet waar je voor staat en waarom je bepaalde dingen doet. Wanneer je onderneemt vanuit een duidelijke visie worden bepaalde keuzes veel eenvoudiger. Het zorgt voor een heldere bedrijfsvoering en maakt de communicatie naar klanten toe eenvoudiger.

Dit is het eerste artikel uit de CoronaBlog reeks. In de komende dagen zullen er nog een aantal artikelen met vergelijkbare informatie worden gepubliceerd om jou als ondernemer in te lichten over de mogelijkheden tijdens deze lastige tijden. Vond u dit artikel interessant? Dan zouden wij het op prijs stellen dat u dit deelt zodat ook andere ondernemers hier profijt van hebben.

Wij denken graag met u mee

Ontwikkeling geeft ons energie. Het vormt de basis van PKDesign en is onze drijfveer. Wij denken graag met u mee en helpen u door deze lastige tijden heen. Daarom bieden wij op dit moment onze ‘merk analyse’ gratis aan. Tijdens zo’n telefonische sessie van een uur analyseren we de huidige merkimpact van uw bedrijf. We gaan terug naar de basis van uw bedrijf en bespreken vervolgens de huidige online aanwezigheid.

Vervolgens stellen we een rapport op van uw huidige merkimpact en online aanwezigheid. Dit rapport voorzien we van een aanbeveling waarmee uw bedrijf direct meer resultaat kan behalen. Interesse? Neem dan contact met ons op, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.

Patrick Koerts

Merk Strateeg

Contactgegevens

  • 06-25286164
  • info@patrickkoertsdesign.nl

Iets bespreken?

Transformeren naar een sterk merk?

laten we samenwerken